HeteRUN

De HeteRUN op zondag 7 oktober 2018 is zeer succesvol verlopen. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en leerlingen van het HPC uit zetten. Er waren in totaal ongeveer 400 hardlopers en wandelaars verdeeld over de verschillende afstanden. De sfeer was, mede door het uitstekende weer, erg goed en zowel deelnemers als publiek waren zeer tevreden.

Vanaf 's ochtends 9 uur is er hard gewerkt om het alles op tijd gereed te maken. Het plein voor de Brede School deed dienst als centrale plaats voor de organisatie, registratie, het podium en een springkussen voor de kleintjes. Het parkeerterrein voor de Brede School in Heteren werd ingericht als start- en finishlocatie. De door de gemeente beschikbaar gestelde hekken werden naar de juiste locatie gebracht. Voor de vrijwilligers werden lunchpakketten klaargemaakt en uitgedeeld. En de verkeersregelaars kregen de laatste instructies. Door de eerdere ervaringen en goede voorbereiding verliep dit nagenoeg vlekkeloos.

Ongeveer 20 minuten voor de start van de 10km werd door NextMovement een swingende warming-up verzorgd, waarna om 12:30 het startsein werd gegeven voor de 10km hardlopen, niet veel later gevolgd door de lopers van de 5km. De nieuwe route door de uiterwaarden werd hierbij zeer op prijs gesteld. Nadat de laatste lopers van de lange afstanden binnen waren was het de beurt aan de lopers van de 2500 meter. Naast de hardlopers op deze afstand, ging ook een grote groep wandelaars van start. Onder ook veel bewoners van Liefkenshoek die zichtbaar genoten van alle aandacht en het mooie weer. Tot slot waren er de korte afstanden van 500 en 1000 meter voor de allerkleinsten. Ook voor hen was er natuurlijk een swingende warming-up. Veel kinderen liepen de afstand geheel zelfstandig, anderen renden onder begeleiding van volwassenen over het parcours. Het publiek was bij alle afstanden zeer enthousiast en moedigden de lopers luidkeels aan en ook tijdens de prijsuitreiking was er veel applaus.

Terwijl aan het einde van het evenement het publiek nog wat aan het napraten was werd door vrijwilligers alles weer opgeruimd waarna er voor hen een drankje en hapje was geregeld bij Cafe 41 aan de Dorpstraat in Heteren. Hier vond uiteraard ook al een eerste evaluatie van de dag plaats. De terugkoppeling was zeer positief en de leerpunten zullen zeker worden meegenomen naar de volgende editie van de HeteRUN in 2019.

Tijdens de dag zijn foto's en video's gemaakt. Deze zijn terug te vinden op de website van de HeteRUN: https://www.heterun.nl/
Directe links naar de foto's:

Voor en na afloop zijn ook diverse krantenartikelen over de HeteRUN 2018 verschenen. Bijvoorbeeld in de Betuwe: https://www.debetuwe.net/nieuws/algemeen/538205/meer-deelnemers-aan-heterun

Tips voor andere initiatieven:
Organisatorische: het is vooral van belang dat helder is wie wat doet en waarom, dat er een plan is waarin  de taken en rollen verdeeld zijn.

Crowfundcampagne: maak gebruik van sociale media, maak reclame, deel het initiatie met zoveel mogelijk anderen.





Initiatief uitgevoerd
7 oktober 2018

Organisator
Stichting HeteRUN

Locatie
Start en finish bij de Brede School de Vogeltuin.

Opgehaald bedrag
€ 4020,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet