< Terug

Engelentafel

Afgelopen 2e Kerstdag genoten we met 12 mensen van een heerlijke Engelentafel in Elst. 

Er hadden zich 14 mensen aangemeld, maar een aantal zegden af om persoonlijke redenen of omdat ze ziek werden. Daardoor konden de mensen op de wachtlijst alsnog aanschuiven, en zaten we die donderdag 26 december helemaal vol. De soep werd door de Soeptafel Elst gesponsord: kippenbouillon en knolselderij/koolraapsoep. Het was smullen van deze fluweelzachte soep, die schoon op kwam. Als hoofdgerecht hadden we gevulde pompoenen (met zilvervliesrijst, zuidvruchten en noten), courgettetaart en salade van bietjes, witlof, appel en granaatappelpitjes. Als toetje was er stoofpeertjes met custardvla, gemaakt van kokosmelk. Een paar gasten gebruikten nml. geen melkproducten, vandaar deze keuze.

De meeste bezoekers genoten van de heerlijke (alcoholvrije) wijnen en bij de koffie en thee was er taart, chocolade, kerstkransjes en een amandelkrans. 

Onze bezoekers bleven tot half 10 natafelen (het eten was om 8 uur op) en hebben daarna adressen uitgewisseld. Ze willen elkaar vaker ontmoeten en denken er over om gezamenlijk een Engelentafel te organiseren in 2020. 

Wij hebben genoten, samen met 10 (ons onbekende) gasten aan onze kerstdis, waarvan de gemiddelde leeftijd 60 jaar was en de meeste gebrouilleerd waren met hun familie. Dankzij de Engelentafel zaten ze deze avond niet alleen thuis, maar maakten ze er een gezellige maaltijd van, samen met ons en elkaar.

Initiatief uitgevoerd
26 december 2019

Organisator
Renate Buitenhuis

Locatie
Gewoon bij ons thuis, in de woonkamer

Opgehaald bedrag
€ 217,00
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail