< Terug

2 Huisjes bouwen voor Landerij De Park

Twee nieuwe huisjes voor Landerij De Park

De aanvraag

Wij willen graag 2 huisjes maken: een speelhuisje en een caviahuis.
Eén speelhuisje voor De Zandhoek wordt voor de kleintjes t/m 5 jaar.
Het andere huisje wordt voor de cavia's. Er komt een derde groep cavia's, die in dit huisje met buitenverblijf even bijkomt, terwijl de andere cavia's in De Kinderboerderij geaaid en geknuffeld worden door kinderen in De Kinderboerderij.

Het resultaat

Dankzij de vele cheques (waarvoor dank!) hebben wij het benodigde geld bij elkaar kunnen krijgen. De bedoeling was dat de huisjes in april 2020 geopend zouden worden door de kinderburgemeester. Maar corona zorgde voor vertraging. De vrijwilligers van het team Beheer en Onderhoud konden niet er niet zo vaak aan werken en Vier het Voorjaar, de dag van de opening, werd gecanceld.

Vanaf de zomer is het werk weer opgepakt en op 4 oktober 2020, dierendag, zijn de huisjes alsnog geopend door de kinderburgemeester van 2019-2020, Salma Bensiali.
De jonge kinderen nemen het speelhuisje in bezit en de cavia’s zijn happy in hun nieuwe verblijf. In het filmpje zie je Salma op een winderige dierendag aan het werk om de cavia’s te laten kennismaken met hun nieuwe huis. Bezoekers van Landerij De Park kunnen er uitgebreid van genieten!

Landerij De Park | De Park 12 | 6661 NW Elst
Meer info:  landerijdepark.nl

Foto’s:
Vrijwilligers werken aan het speelhuisje
Salma in het speelhuisje

Filmpje:
Salma Bensiali ( kinderburgemeester 2019-2020) zet de cavia’s in hun nieuwe verblijf

Initiatief uitgevoerd
10 januari 2020 t/m
2 november 2020

Organisator
Landerij De Park

Locatie
Landerij De Park is een natuurbelevingscentrum en bevindt zich tussen Elst en Arnhem-Schuytgraaf. zie ook landerijdepark.nl

Opgehaald bedrag
€ 892,64
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail