< Terug

Buurmeester Veilig

Nadat er weer een auto hard voorbij reed door de straat, is het idee ontstaan om verkeerspoppen in de straat te plaatsen om een veiligheidssignaal af te geven. Een Buurman wees ons op het initiatief van Overbetuwedoet.nl en zo besloten wij een initiatief aan te maken. Nadat het initiatief openbaar was, volgde al snel een mailtje van een inwoner uit Elst, dat zij een Victor veilig pop in de schuur had staan die zij graag aan ons initiatief wilde doneren. Ontzettend mooi gebaar! Wij hebben daardoor besloten. i.o.m. de organisatie, om 3 poppen aan te kopen en het overige bedrag te besteden aan veiligheidsstickers voor op de groene containers. 1 keer per 2 weken staan deze containers langs de weg en alle signalen hierbij helpen mee aan bewustwording van rijgedrag. 

 

Binnen een paar dagen was het bedrag compleet en al overgemaakt. Dus snel alle materialen besteld en de eerst volgende zaterdagochtend hebben we samen met buurtbewoners de poppen 'klaar' gemaakt om te plaatsen in de straat. Poten gevuld met zand, gaten geboord voor de kabels om ze vast te kunnen zetten en de vlaggetjes vast geschroefd. 

 

Elk signaal is er 1! laten we er, in deze tijden, met elkaar voor zorgen dat (onze) kinderen veilig kunnen buiten spelen.

 

Bedankt Overbetuwedoet voor de hulp en inwoners van Elst voor het doneren!   

Initiatief uitgevoerd
1 december 2020

Organisator
Lisanne Hendriks

Locatie
Buurmeester

Opgehaald bedrag
€ 160,00

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail