Ruilpunt Krijg de Kleertjes Elst

KrijgdeKleertjes ruilpunt Elst heeft in 2021 haar groei kunnen doorzetten, mede dankzij de bijdrage van Overbetuwe Doet. De openingstijden werden verruimd en ook konden we even het “ruilen op afspraak” loslaten. Het bezoekersaantal verdubbelde hierdoor van ca. 20 bezoekers per week naar zo’n 40.Een groep van 5 vrijwilligers groeide, naar een groep van 30 vrijwilligers die zich allemaal in meer of mindere mate inzetten voor het ruilpunt.

 

Van de bijdrage via Overbetuwe Doet hebben we zowel de inrichting van de ruilwinkel als de opslag kunnen verbeteren. Ook hebben we extra moeten investeren in schoonmaakspullen en een reserveringssysteem door de maatregelen vanuit de Overheid omtrent Corona. Hierdoor konden we toch bezoekers blijven ontvangen en kleding blijven ruilen, het zij met beperkingen.

 

Als alternatief voor het bedankfeestje voor alle vrijwilligers, die hebben geholpen dit initiatief te laten groeien, organiseerden we een open dag in mei, met daarbij een aantal speciaal genodigden. Met koffie en taart werd het succes gevierd en daarnaast kreeg iedere vrijwilliger een klein presentje.

 

Helaas moesten we door de coronamaatregelen half december 2021 opnieuw onze deuren sluiten. We hopen zo snel mogelijk weer te kunnen openen en bezoekers te mogen ontvangen en dat we veel kleding mogen blijven ruilen.

 

We zoeken nog sponsors voor het jaarlijkse bedankje (kerst) of sponsoren van een samenkomst, voor de vrijwilligers. Daarnaast zijn we nog op zoek naar een partij die de overgebleven kleding, nog goede kleding die langer dan 6 weken in de winkel heeft gehangen, kan gebruiken en (met regelmaat) wil ophalen. Kan of ken je iemand die hier ons bij kan helpen? Dan graag een email naar Amanda Mens: krijgdekleertjeselst@gmail.com

Het ruilpunt bevindt zich in Huis van de Wijk Triade
(Prinshendrikstraat 5a in Elst) en wordt gerund door vrijwilligers. Assistent-medewerkers van Driestroom ondersteunen bij het sorteren van de kleding en in de toekomst ook wassen, strijken en herstellen.

 

www.krijgdekleertjes.nl/ruilpunt/Elst

www.facebook.com/krijgdekleertjesElst

Initiatief uitgevoerd
2 juni 2021 t/m
24 december 2021

Organisator
Amanda Mens-Roelofs

Locatie
Het ruilpunt is gevestigd in "Huis van de Wijk" Triade van de Driestroom.

Opgehaald bedrag
€ 1047,11

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet