Groen op rotonde Driel

Verslag groene rotonde

Als eerste wil ik iedereen bedanken die met zijn/haar donatie ons project heeft gesteund. Al snel nadat we ons initiatief hadden ingediend, werd duidelijk dat we voldoende geld zouden ophalen om een start te kunnen maken met de voorbereidingen op 13 april j.l.

Loonbedrijf T.J. Vossebeld (Dienstverlening voor de akker- en/of tuinbouw, Rijksweg Zuid 41, 6662 KC Elst) had gelukkig tijd om op de geplande datum de grond af te graven. Daarnaast vonden we Ries van den Brink, (Agriservice, Welysestraat 19B, Dodewaard) bereid om de uitgegraven grond af te voeren. Henk Mulder had voor de contacten gezorgd.

Nog dezelfde dag werd vanuit de gemeente geregeld dat 'verse' grond werd aangevoerd zodat in 2 dagen alle borders van nieuwe grond waren voorzien. Met de hulp van een aantal vrijwilligers is alles meteen geëgaliseerd en plantklaar gemaakt. Tijdens de werkzaamheden werd gezorgd voor koffie en wat lekkers voor alle werkers.

Op 29 april waren weer de nodige vrijwilligers aanwezig om de planten (grassen) te poten en werden de borders verder ingezaaid. De avond daarvoor had Fred Coenders met hulp van zijn (klein)kinderen alle borders gefreesd, waarvoor dank.

Nu was het wachten op het goede weer. En dat kwam! Voldoende regen en zon en toen het eenmaal groeide ging het heel snel. Ook met onkruid. Dus weer een beroep gedaan op de vrijwilligers en op 23 juni onkruid gewied. Tsjonge, wat groeit het hard! Maar nu staat alles er netjes bij. Maar onderhoud blijft nodig en het is fijn om een club mensen bereid te hebben gevonden om ook in de toekomst te blijven helpen om te zorgen dat mensen bij het binnenkomen van Driel kunnen blijven genieten van een kleurrijke rotonde.

Hierbij een speciaal woord van dank voor de vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet om het initiatief voor een groene rotonde mogelijk te maken.

Wil je ook een keer komen helpen? Geef je op!

 

Vervolg van het project

Met het beplanten van de borders zijn we nog lang niet klaar. Er liggen plannen voor:

  • Een kunstwerk op en rond de rotonde;
  • Groen op de rotonde zelf;
  • Bomen langs de wadi op de hoek Rijnstraat-Boltweg richting Heteren;
  • Wandelroute westelijk van Driel;
  • Wandelroute noordelijk van Driel langs de Rijn met doorsteek vanuit Driel.

 

Initiatief uitgevoerd
30 juni 2021

Organisator
Wiel Hermans

Locatie
Betreft de rotonde op de kruising van de Broeksingel, (Verlengde) Rijnstraat en Boltweg.

Opgehaald bedrag
€ 717,26

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet