< Terug

JA!Slijk-Ewijk&Loenen

JA! Slijk-Ewijk & Loenen  in 2021

JeugdActiviteiten (JA!) Slijk-Ewijk & Loenen is een initiatief van een aantal enthousiaste ouders en kinderen. 

Halloween

Op zondag 31 oktober was er voor kinderen van alle leeftijden een Halloween-feest. Voor Dorpshuis Beatrix stond een heks met een grote soepketel met groene (limonade-) drap en binnen hebben meer dan 40 kinderen lampionnen geknutseld en snoepzakjes versierd. In de bovenzaal werd er een film getoond voor als de kinderen klaar waren met knutselen. Er is samen gegeten, en daarna ging iedereen in kleine groepjes op pad. Veel mensen hadden een lichtje bij de deur staan en verwelkomden de kinderen aan de deur voor een "trick or treat".

Het Halloween-feest was onze eerste activiteit en werd mogelijk gemaakt door sponsoring en giften uit het dorp via het OverbetuweDoet-platform maar ook contant. Wij ontvingen  gulle giften van dorpsbewoners en werden gesponserd door dorpsverenigingen, dorpsraad en het Dorpshuis. Hier zijn we heel blij mee. We zijn er ook actief naar op zoek gegaan, omdat we graag willen dat JA! breed gedragen is: samen voor en door Slijk-Ewijk & Loenen. We kregen veel positieve reacties op ons initiatief en ook van verschillende kanten hulp aangeboden. Door al deze ondersteuning met organisatie, opbouw, versieren, figureren (de heks!), knutselen, schminken, film, eten & drinken en opruimen was het feest een succes.   

Kerstknutselen 

De tweede activiteit van JA! was kerstknutselen. Het doel was om met zelfgemaakte kerstknutsels op de Kerstmarkt bij Dorpshuis Beatrix te staan om zo geld op te halen voor jeugdactiviteiten in het nieuwe jaar. Een groepje oudere kinderen heeft prachtige kerstversiering gemaakt. Vanwege Corona-maatregelen werd de Kerstmarkt helaas afgelast, maar de spulletjes konden in het Dorpshuis worden tentoongesteld. Op die manier konden mensen toch nog even gaan kijken en iets moois kopen. 

 

Meer JA! in 2022 

We hebben een aantal leuke ideeen voor JA! in 2022. Een gezellige filmmiddag in het Dorpshuis, kindercarnaval met De Waalkanters en een Waterdag. Mensen (volwassenen en kinderen) die willen helpen, zijn altijd welkom, of dat eenmalig, af en toe, of juist vaak is, en we zijn blij met elk soort organisatietalent, helpende handen, een gift en materiaal. 

Initiatief uitgevoerd
31 oktober 2021

Organisator
Hilde Toonen

Locatie
Dorpshuis Beatrix

Opgehaald bedrag
€ 330,00

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail