< Terug

Ruilpunt KrijgdeKleertjes Elst

Uitbreiding van KrijgdeKleertjes ruilpunt Elst

KrijgdeKleertjes ruilpunt Elst opende in 2015 haar deuren, vanuit de woonkamer van Amanda, nu coördinator ruilpunt Elst. Een maandelijks ochtend, waarbij ouders goede, maar te kleine kinderkleding, kunnen ruilen voor een maatje groter. Dit bleek zo’n succes, dat het ruilpunt na een jaar verhuisden naar “Het huis van de wijk” in Triade, waar nu om de week (m.u.v. de schoolvakanties) een ruilavond is. Gemiddeld komen er op een ruilavond zo’n 15-20 bezoekers.

In 2020 stonden er wederom ruim 20 ruilavonden gepland. Met de bijdrage van Overbetuwe Doet hebben we ons ruilpunt uitgebreid, zodat nu nog meer ouders van dit initiatief gebruik kunnen maken. Meer kledingbakken, meer hangers, extra “winkelmandjes” en rolplateaus om de kledingbakken makkelijk van de opslag naar de ruilruimte te verplaatsen. We hebben hierover enthousiaste reacties gehad van zowel bezoekers als vrijwilligers.

Naast uitbreiden van het ruilpunt, wilden we ook graag nieuw eigen promotiemateriaal. Flyers en visitekaartjes zijn gemaakt en liggen te wachten om verspreid te worden. Want, helaas hebben we eind maart onze ruilavonden moeten staken ivm met de Corona-maatregelen. We hebben gekeken hoe we wel kunnen blijven ruilen. En hierin een tijdelijke oplossing gevonden via de website van KrijgdeKleertjes.

Omdat we onderdeel uitmaken van een landelijk netwerk van ruilpunten, stichting ProRuil, konden we pakketten kleding aan blijven bieden via de website KrijgdeKleertjes.nl . Ruilers haalden de pakketten op of lieten deze verzenden. Op de website kan je ruilen met elkaar of met andere ruilpunten. Ook hebben we een donatiebox aangeschaft, waar mensen kinderkleding kunnen doneren. Dit bleek een groot succes.  Daarom zal de donatiebox blijven staan, ook als we weer in Het huis van de wijk kunnen ruilen.

Promotie via markten en beurzen stond ook op de planning. Zo stond er 15 maart de Family Market in Nijmegen op onze agenda en op 6 juni de ONBeurs in Doorwerth. Helaas zijn deze beide afgelast, maar we hopen hier volgend jaar alsnog te kunnen staan.

We hopen in september onze ruilavonden, met maatregelen, weer doorgang te laten vinden. Er zijn zelfs al plannen voor een verdere uitbreiding met kleding voor volwassenen.

Onze jaarlijkse bijdrage voor 2020 aan de landelijke stichting, ProRuil, hebben we mede  dankzij de bijdrage van OverbetuweDoet kunnen voldoen.  Hierdoor blijven we ook in 2020 onderdeel uit maken van een mooi groeiend landelijk netwerk van ruilpunten. En kunnen we de ruilavonden gratis blijven aanbieden. Wel is er voor bezoekers de mogelijkheid een donatie te doen of een (steun)lidmaatschap voor 12 euro per jaar te nemen. Hierdoor wordt je tevens lid van de website en kan je onbeperkt online ruilen.

Initiatief uitgevoerd
9 januari 2020 t/m
31 december 2020

Organisator
Amanda Mens-Roelofs

Locatie
Ruilpunt KrijgdeKleertjes Elst mag gebruikmaken van de ruimte in Huis van de Wijk, Triade.

Opgehaald bedrag
€ 360,00
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail