Overbetuwe Doet uitgebreid met 2 dorpen/wijken

12 juni 2018

Na het succes in Heteren krijgen in 2018 en 2019 ook nog twee andere dorpen of wijken in de gemeente Overbetuwe de kans om zelf de subsidie voor maatschappelijke activiteiten te verdelen. Dat kan via dit platform: Overbetuwe Doet. Een platform waarop bewoners van het dorp hun idee of project aanmelden. Vervolgens krijgt ieder huishouden in het dorp een cheque waarmee ze geld aan een bepaald project kan doneren. In 2017 werd Overbetuwe Doet gelanceerd in Heteren en zijn de resultaten boven verwachting.

Meer leuke maatschappelijke initiatieven
“We zijn blij met de uitkomsten van de proef in Heteren met Overbetuwe Doet”, vertelt wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder. “Hierdoor zijn er sneller én meer leuke maatschappelijke initiatieven gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan Buurtpreventie Heteren die met het gespaarde bedrag een informatieavond heeft georganiseerd of aan ‘Live in de huiskamer’. Zij gaan met het gespaarde geld huiskamerconcerten organiseren. We willen dus zeker verder met Overbetuwe Doet en hebben een aanvraag voor extra budget gedaan via de Kadernota bij de gemeenteraad. Zij besluiten daarover op 3 juli 2018. In 2018/2019 willen we in ieder geval uitbreiden met twee andere dorpen of wijken in Overbetuwe. Welke dat zijn, maken we na de zomervakantie bekend.”

Resultaten in Heteren
In de proeffase werden elf ideeën aangemeld. Zeven van de elf ideeën hebben voldoende cheques gespaard om hun idee uit te voeren. Tijdens de proeffase zijn 4.264 cheques t.w.v. € 7,50 verstuurd, verdeeld over twee rondes. In de eerste ronde werd 28% van de cheques geactiveerd. Bij de tweede ronde 44%. Heteren heeft in totaal voor € 11.551,- aan cheques geactiveerd.

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet