Update Overbetuwe Doet

23 april 2020

Corona-maatregelen
Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, houden we fysiek afstand van elkaar. Dat heeft ook gevolgen voor Overbetuwe Doet. Verzending van de Overbetuwe Doet-waardecheques stelden we eerder al uit om initiatiefnemers niet in een lastig parket te brengen. Ondertussen hebben we alle initiatiefnemers gesproken die in april of mei hun initiatief uit wilden voeren.

Gevolgen initiatieven

Uitgestelde initiatieven
11 initiatieven worden uitgesteld naar een later moment. De helft hiervan is net begonnen met sparen, heeft nog geen donaties ontvangen en kan gaan sparen vanaf de volgende (uitgestelde) ronde. De andere helft heeft al voldoende gespaard en dit bedrag blijft beschikbaar voor een later moment.

Geannuleerde initiatieven
3 initiatieven gaan helemaal niet meer door vanwege de coronamaatregelen. Zij hadden nog geen donaties ontvangen. Wanneer een initiatief stopt en al donaties heeft ontvangen dan worden deze teruggestort naar de donateur indien bekend, of naar de initiatiefnemer. Zij kunnen het saldo dan doneren aan andere initiatieven.

De komende weken bereiden we een nieuwe ronde voor die uitgaat van de mogelijkheden binnen de huidige corona-richtlijnen. Want die mogelijkheden zijn er zeker – en juist nu is het belangrijk om samen mooie dingen te blijven doen.

Nieuwe initiatieven?
In deze tijden van crisis ontstaan creatieve ideeën om anders samen te zijn en een beetje op elkaar te letten. Heb jij een goed idee? Wij denken graag met je mee. Mail naar regisseur@overbetuwedoet.nl of bel 06 5808 1698 (Esther Jansen).

Via sprekend.gelderland.nl/zorgvoorelkaar of www.oranjefonds.nl/acute-coronahulp kan je nu al een financiële bijdrage aanvragen. Of meld je idee alvast aan op overbetuwedoet.nl. We laten het weten zodra bekend is wanneer we de waardecheques van Overbetuwe Doet gaan verzenden.

FOTO SOEPTAFEL ELST 2019:

corona ob doetkleiner

 

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail