WatBeters Heteren, Driel en Randwijk doneert aan dorpsinitiatieven via Overbetuwe Doet

12 november 2020

Energiecoöperatie WatBeters Heteren, Driel & Randwijk doneert een deel van de opbrengst van de zonnedaken aan lokale, duurzame dorpsinitiatieven uit Heteren, Driel en Randwijk én doet dat via Overbetuwe Doet. Dat is goed nieuws voor inwoners van die dorpen die via Overbetuwe Doet een idee voor hun buurt willen realiseren. Door WatBeters kunnen méér ideeën (sneller) gerealiseerd worden.

"Dit is precies waarom ik lid ben geworden van WatBeters Heteren, Driel & Randwijk" vertelde Geraldine Bosveld uit Heteren. Zij is vanaf het begin in 2017 al lid van de energiecoöperatie. Ook heeft ze met haar groep op Overbetuwe Doet een initiatief aangemeld om rond de Sinterklaasintocht in Heteren duurzame vlaggen aan te schaffen. Dit initiatief heeft een donatie ontvangen van WatBeters. Ook de dorpskernen Driel en Randwijk zijn door de energiecoöperatie niet vergeten. Het initiatief van een duurzaam groen demonstratie dak in Driel heeft een geldbedrag ontvangen. Tenslotte is in Randwijk een bedrag gestort op de rekening van de initiatiefnemers Bevrijdingsdag 2020+1.

Gemeente Overbetuwe is OverbetuweDoet.nl gestart om het mensen gemakkelijker te maken om zich in te zetten voor hun buurt. Door zelf een initiatief te starten. Of een initiatief van een ander te ondersteunen met een donatie in geld, materialen, de waardecheque van de gemeente of mee te helpen bij de uitvoering.

Esther Jansen, regisseur van Overbetuwe Doet: “We hoopten wel dat ook anderen via Overbetuwe Doet inwonersinitiatieven zouden gaan ondersteunen. Samen kunnen we immers nóg meer mogelijk maken. We hadden alleen niet verwacht dat dat nú al zou leiden tot zo’n zichtbare samenwerkingen zijn daarom blij verrast door het telefoontje van WatBeters.” "Mooi dat dit door ons in de gemeente Overbetuwe is gelukt " aldus Johan Dekkers, voorzitter WatBeters Heteren, Driel & Randwijk.

Wilt u ook zichtbaar met uw logo via Overbetuwe Doet inwonersinitiatieven ondersteunen? Dat kan met uw eigen account op OverbetuweDoet.nl. Meer informatie vindt u onder de veel gestelde vragen hier of neem contact op via regisseur@overbetuwedoet.nl of 06 58081698.

 

logo WATBETERS_Heteren Driel Randwijk_klein (1)

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail