Goed idee voor jullie buurt? De waardecheques van Overbetuwe doet komen er weer aan!

26 februari 2021

Hebben jullie een goed idee om de buurt leuker, mooier of beter te maken? Dan is dit een goed moment om jullie idee aan te melden op OverbetuweDoet.nl. Tussen 9 en 20 april worden de Overbetuwe Doet waardecheques van €7,- weer bezorgd in heel Overbetuwe. Dit is geld van de gemeente dat inwoners mogen besteden aan een initiatief naar keuze. Kijk hier op OverbetuweDoet.nl, hét platform voor bewonersinitiatieven en meld jullie idee aan zodat je nog mee kunt sparen als de cheques in de brievenbus vallen en verzamel waardecheques en andere donaties voor de uitvoering. Juíst nu: online of op afstand SAMEN iets doen.

Wat kan er met Overbetuwe Doet?
Fleur de straat op, help de natuur een handje met bloemen en insectenhotels, haal tegels uit de tuinen en plaats regentonnen, verzin speurtochten, challenges of een buurtquiz, kook en eet samen online, maak een buurtverhalen- of receptenboek of creëer flexibele coronaproof ontmoetingsplekken.

Komt jouw idee ten goede aan inwoners van Overbetuwe én is het in principe voor iedereen toegankelijk? Dan kan Overbetuwe Doet jullie helpen om voldoende geld, handjes of materialen te verzamelen. Kijk onder tabblad Informatie voor de spelregels en voorbeelden. Kijk de kunst af bij andere initiatieven of volg facebook.com/overbetuwedoet.

Half april de volgende waardecheque
Wist je dat we bij de bezorging van de waardecheques rekening houden met de ophaaldagen van het oud papier? Wordt het oud papier opgehaald in de periode van bezorging, dan wordt de waardecheque pas bezorgd nadat het oud papier is geweest.

Daarom worden ze in Elst iets later, tussen 16 en 20 april bezorgd en in alle andere dorpen vanaf 9 april. Houd dus de post dan goed in de gaten en doneer je waardecheque straks aan het initiatief dat jou het meeste aanspreekt.

Wil je een initiatief starten en heb je hulp nodig?
Er zijn mensen in je eigen dorp die mee willen denken, bijvoorbeeld bij de dorps- of wijkraad. Of neem contact op met de regisseur van Overbetuwe Doet: regisseur@overbetuwedoet.nl, 06 5808 1698 (Esther Jansen) of 06 5808 1514 (Daniëlle Kurris).

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail