Terugblik 1e ronde

8 februari 2018

In december 2017 is de proeffase van Overbetuwe Doet gestart in Heteren. Daarbij kreeg ieder huishouden een cheque t.w.v. 7,50. Zeven initiatiefnemers hebben hun idee aangemeld waarvan één initiatief (Buurtpreventie Heteren) na één ronde al voldoende donaties heeft ontvangen om het idee uit te werken. Ook de Fun4kidsweek doet het erg goed: zij hebben circa met hun wervingsacties ruim 300 donaties binnen gekregen.

Cijfers eerste ronde
Aantal initiatieven aangemaakt    7
Aantal cheques gedoneerd          511
Totaalbedrag gedoneerd             € 4.102,50
 
Aantal cheques verstuurd           2130  
Aantal cheques geactiveerd        603  
Percentage cheques geactiveerd 28%
Bedrag geactiveerde cheques      € 4.522,50

Waarde niet geactiveerde cheques: € 11.452,50

Tweede ronde, nieuwe kansen
Op 8 maart start de 2e ronde. Dan vallen weer 2.130 cheques t.w.v. 7,50 op de deurmatten in Heteren. Dat betekent dat voor jouw dorp Heteren 15.975 euro aan waarde ligt. Activeer jouw cheque voor 10  april. Ook nieuwe initiatiefnemers zijn hierbij van harte uitgenodigd om hun idee aan te melden op dit platform.

Na deze tweede ronde wordt geëvalueerd of Overbetuwe Doet uitgerold moet worden in heel Overbetuwe. Daar neemt het nieuwe college een besluit over.

Achtergrondinformatie
Overbetuwe Doet, het digitale platform dat de huidige subsidieregelingen voor maatschappelijke initiatieven van inwoners vervangt, kent een goede start in de proeffase die in Heteren wordt gehouden. Het doel van Overbetuwe Doet is om het gebruik van het Fonds Maatschappelijke Initiatieven (FMI) gemakkelijker, toegankelijker en duidelijker te maken voor inwoners.

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail