Bloembollenveldje voor buurtgenoten Appelbuurt Elst

26 april 2021

Het idee om het bollenveldje via Overbetuwe Doet te realiseren ontstond toen Jop de Ruiter uit Elst met buurtbewoners uit de Appelbuurt stond te praten over een bankje op de groene strook tegenover het grasveld. Jop is altijd bezig met beleven van buiten en groen in de straat en besloot te overleggen met een aantal directe buren om te peilen wat zij van dit lente-idee zouden vinden. De buren waren positief en het idee werd aangemeld op OverbetuweDoet.nl. Met succes! Inmiddels zijn de eerste bollen al uitgekomen.

We vroegen aan Jop hoe het aanmelden van het initiatief ging en hoe hij voldoende waardecheques heeft weten te verzamelen.
“Het aanmelden van het idee, via de website van Overbetuwe Doet, verliep soepel. Daarna heb ik flyers opgehangen bij het appartement en op de boom die op het betreffende grasveld staat.” Hij heeft hier ook een A4-tje met een pijl bij opgehangen, zo was het meteen duidelijk waar de bloemen moesten komen.

Om de cheques binnen te halen is hij langs de deuren gegaan in de buurt: “Mensen reageerden meteen enthousiast en gaven hun cheque mee!”. Toen de bloemen zichtbaar werden kreeg Jop veel leuke reacties. Jop en zijn vriendin en de andere buurtgenoten die uitkijken op het grasveld genieten nu van een prachtige gele bloemenzee.

Jop gaat zeker nadenken over een nieuw idee voor de wijk dat hij via Overbetuwe Doet kan realiseren!

 

bollen en logo

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail