Spellenmiddag in Zetten door mooie samenwerking Oranjevereniging Zetten-Hemmen en Fun4kids!

24 september 2021

Het idee
Stien op den Brouw, van de Oranjevereniging Zetten-Hemmen:

Als Oranjevereniging Zetten-Hemmen vonden we dat er al lang niets georganiseerd was voor de basisschool-kinderen van Zetten en Hemmen. Daarom  hadden we het idee om op de sportvelden van het Hendrik Pierson College in Zetten op de laatste zaterdag van de schoolvakantie een spellenmiddag te organiseren. Om hiervoor wat extra geld op te halen hebben we, naast onze eigen acties zoals ‘de appelflappenverkoop’, ons aangemeld bij Overbetuwe Doet.”

Ontstaan van de samenwerking
Op advies van regisseur Esther Jansen van Overbetuwe Doet zocht Stien contact met Gerard Bressers en Hans Peters van ‘Fun4kids, een stichting van vrijwilligers die jaarlijks speelweken voor kinderen in Heteren organiseert.

De stichting heeft hier veel ervaring mee. Tevens hebben zij diverse spelmaterialen. Ze hebben elkaar opgezocht en het bleek al snel ‘een heel vruchtbare avond’ waarbij ze middelen, kennis, advies en ervaring met elkaar konden delen.

Gerard Bressers: “Die avond ging het van verzekering naar luchtkussens en van hesjes naar hoeveel vrijwilligers, het samen huren van attracties (door dat samen te doen via onze verhuurder scheelde dat Zetten ruim 500 euro), alles passeerde de revue… Dit is een duidelijke win- win situatie en in de toekomst gaan we vaker samenwerken”

Tips en tops
De tips en tops van Stien en Gerard:

Werk samen, zoek contact met mensen die iets voor jou kunnen betekenen en kijk in je omgeving, ook in andere dorpen, hoe ze het daar doen: je kunt dan iets groters organiseren. Pak het met zijn allen aan, want we zijn allemaal druk tegenwoordig. En als je een dagje vrijmaakt om eens te helpen, geeft dat meer voldoening dan een week werken!

De middag met 200 kinderen was zeer geslaagd en jong en oud heeft hiervan genoten.
Door alle steun van vrijwilligers, verenigingen en Fun4kids hebben zij een grandioze middag neer kunnen zetten voor de jongeren en gezien de reacties hebben zij een prachtmiddag gehad. En daar ging het om!

Bekijk hier de gemeentepagina met het verhaal op pagina 3.

 

Meld een initiatief aan

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail