Initiatiefnemer aan het woord

7 maart 2018

Gerard Bressers is één van de initiatiefnemers van het 10 jarig jubileum van de Fun4kidsweek. Gerard heeft samen met zijn collega vrijwilligers veel promotie gemaakt voor hun initiatief: een kidsweek om nooit te vergeten. De donaties gaan als een speer, Gerard legt uit hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. 

Jullie hebben in de eerste ronde al zoveel cheques (bijna 300) binnengehaald. Hoe hebben jullie dit aangepakt?

"We waren op het moment van de acie met vier personen, maar het resultaat leek wel van een ploeg van 10! Wij zijn op en top vrijwilligers en doen het voor de jeugd van Heteren en omgeving, de waardering van de bewoners van Heteren (jong en oud) is zo groot en doet je best wel wat. Daar zetten we ons ook voor de volle 100% voor in. Toen we hoorden van deze aktie hebben we dat direct opgepakt; al wat je binnen kan halen voor de jeugd grijp je met beide handen aan. Direct korte lijnen en brainstormen: Hoe krijgen we cheques, hoe bereiken we de bewoners en hoe krijgen we die zover dat ze een initiatief steunen en als het kan het onze. Binnen een paar dagen was het gepiept en hadden we 2000 flyers besteld om in 2 dagen huis aan huis rond te brengen, waarbij ook het buitengebied van Heteren niet is vergeten.

Het idee van de kleurrijke en mooi bestickerde box bij de Jumbo was natuurlijk briljant; het makkelijk maken voor de bewoners om te doneren. In combinatie met de tekst op de flyer was deze box de "jackpot". Verder in no time een leuk filmpje met Sinterklaas John op de site en natuurlijk updates geven. We wisten niet wat we binnen zouden halen, maar we zijn er voor de jeugd van Heteren vol ingegaan om er een geweldig jubileum van te kunnen maken. Door te flyeren en stukjes in de krant hebben we veel bewoners van Heteren aangespoord om een initiatief te steunen; het laatste stukje 4 dagen voor het einde van de eerste ronde resulteerde nog in een dertigtal donaties voor ons en ook nog 36 voor de andere initiatieven.

Jammer genoeg is er toch nog ruim 11.000 euro bij het oud papier beland. We hopen dat we in de tweede ronde wederom goed scoren om nog meer voor de jeugd te kunnen doen tijdens de speelweek."

Heb je een tip voor andere initiatiefnemers?

"Ze zullen toch wat actiever moeten worden, je merkt dat ze deels meeliften op de bagagedrager van de Fun4kids. Wij gunnen het iedereen van harte, maar als we samen meer aktie ondernemen om de mensen te laten doneren, dan halen we samen nog meer op voor uiteindelijk de bewoners van Heteren oftewel 'van de bewoners voor de bewoners' Overigens vinden wij het ethisch niet verantwoord om langs de deuren te gaan en om de cheque te vragen; laat de bewoners vrij om een eigen, weloverwogen keuze te maken. Schrijf stukjes in de krant, maak posters, ga rond met een megafoon, kortom; maak het kenbaar dat er iets gaande is in Heteren.

Wij hebben alweer rond de tafel gezeten om te kijken wat we voor de tweede ronde kunnen doen, zodat we met de flyer in de klepperende brievenbus, de box bij de Jumbo, stukjes in de krant en sociale media van de tweede ronde een nog groter succes maken en de andere initiatieven ook de beoogde 80 % halen. Het zou zonde zijn als we als bewoners van Heteren nog eens 11 ruggen weggooien.

 Tot bij de speelweek: Evert, Tamara, Hans, Gerard en 10-tallen vrijwilligers"

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail