Enquête-uitslag Overbetuwe Doet

11 juli 2022

Bedankt voor het invullen van de enquête!
Vorige maand hebben we een enquête gehouden onder inwoners die afgelopen ronde via Overbetuwe Doet hebben gespaard of gedoneerd. Met deze enquête kijken we hoe de gebruikers en initiatiefnemers Overbetuwe Doet ervaren en of er wat beter of anders kan.

Veel positieve reacties vanuit initiatiefnemers
37 van de 92 initiatiefnemers (die afgelopen ronde meespaarden) vulden de enquête in. Zo’n 83% is meer dan tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van OverbetuweDoet.nl. Over de snelheid van het beoordelen van hun aangemelde initiatief gaf ruim 80% van de initiatiefnemers aan tevreden te zijn. Initiatiefnemers hebben in de meeste gevallen de waardecheques verzameld door middel van oproepen via sociale media en door mensen in hun omgeving aan te spreken. Als aandachtspunt kwam naar voren dat de financiële verantwoording achteraf als dubbelop aanvoelt. Ook werden diverse tips gegeven voor (nieuwe) initiatiefnemers: ‘gewoon doen, je ziet mensen opfleuren!’, ‘samenwerken’, ‘out-of-the-box-denken’ en ‘kijken wat het maatschappelijk oplevert’. De aanmeldprocedure wordt soms nog als ingewikkeld gezien, net als de voorwaarden waaraan een initiatief moet voldoen.

Tevredenheid over website onder gebruikers
Slechts 5% van de ondervraagden is niet tevreden met de gebruiksvriendelijkheid van OverbetuweDoet.nl of heeft aangegeven daar geen mening over te hebben. Steeds meer mensen kennen en gebruiken Overbetuwe Doet om mee te doen of bij te dragen aan een leuk idee in de buurt: via sociale media en krantenberichten maar ook via de vereniging of een collega. Er waren veel enthousiaste reacties als ‘ga zo door’ en ‘blijven doen’!  Ook zien we in de resultaten dan ongeveer 20% van de gebruikers de QR code (die we afgelopen ronde voor het eerst in de nieuwsbrief plaatsten) heeft gebruikt om hun waardecheque te doneren.
Voor ouderen blijkt het soms nog wel lastig om digitaal deel te nemen aan Overbetuwe Doet.   

Wat doen we met de tips?
Wij hechten veel waarde aan de tips en aandachtspunten die uit de enquête zijn gekomen. Bij alle tips en opmerkingen maken we een zorgvuldige afweging of en hoe we dit kunnen oppakken.

De volgende ronde met waardecheques
Borrelt er al een mooi idee op voor jouw buurt of dorp? Hou er dan rekening mee dat de volgende waardecheque begin oktober wordt bezorgd. We zien jouw initiatief graag tegemoet op OverbetuweDoet.nl!

 

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet