De Overbetuwe Doet Verdubbelingsactie voor duurzame initiatieven!

2 maart 2023

Heb jij een mooi idee om jouw omgeving te verduurzamen? Dan maakt Overbetuwe Doet het jou deze ronde een heel stuk makkelijker: de helft (tot een maximum van € 500,-) van het benodigde bedrag krijg je cadeau! Met deze actie willen we op korte termijn bijdragen aan het versnellen van het proces van verduurzaming. Meld jouw (duurzame) idee snel aan.

De afgelopen jaren hebben al veel duurzame initiatieven geld bij elkaar gespaard via Overbetuwe Doet. Denk bijvoorbeeld aan het planten van een bloementuin, het repareren van materialen of hergebruiken van materialen. Ook het aanleggen van groene daken, het opvangen van regenwater of het besparen of opwekken van duurzame energie hoort in dit rijtje thuis. Heb jij ook zo’n mooi idee voor jouw omgeving of buurt, dan is dit het moment om jouw idee aan te melden op OverbetuweDoet.nl.

Inspiratie nodig? Kijk dan even hieronder. Daar vind je voorbeelden van duurzame initiatieven die al eerder met Overbetuwe Doet hebben mee gespaard of aan het sparen zijn. 

Waar moet het initiatief aan voldoen?

 

  • Het initiatief voldoet aan de spelregels van Overbetuwe Doet. 
  • Het initiatief voldoet aan minimaal één kenmerk van een duurzaam initiatief. Zie hieronder. 
  • Het maximumbedrag dat uitgekeerd wordt per initiatief is € 500,-.

Als het initiatief voldoet aan de voorwaarden van de verdubbelingsactie krijgt het initiatief de helft van het benodigde bedrag. Deze helft wordt uitbetaald als de initiatiefnemer de andere helft van het doelbedrag bij elkaar heeft gespaard.  

Kenmerken van een duurzaam initiatief

Inwoners en organisaties willen veranderen, hebben duurzame ideeën en plannen, maar worstelen soms met de voorbereiding en de financiën. Met deze actie worden duurzaamheidsinitiatieven op korte termijn ondersteunt waardoor het proces van verduurzaming wordt versneld. Hieronder voorbeelden van de kenmerken van een duurzame initiatieven.

  • Vergroten biodiversiteit: Met biodiversiteit bedoelen we de hoeveelheid verschillende soorten dieren en planten binnen een bepaald gebied. Bijvoorbeeld een bloementuin planten: https://www.overbetuwedoet.nl/initiatief/305
  • Verminderen wateroverlast: Voorkomen van wateroverlast na heftige regenbuien door de opvang van regenwater. Denk aan een regenton plaatsen of tegels uit de tuin halen.
  • Besparing van energie of opwekken duurzame energie: Denk aan gezamenlijke inkoopacties voor energiebesparende middelen of zonnepanelen. 

Voorbeelden van initiatieven die niet in aanmerking komen voor de actie:

 Verdubbelingsactie3klein 

 

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet