< Terug

Kinderboeken minibieb

Help mee met het inzamelen van kinderboeken!

Ik heb een nieuw doel; het beginnen van een Kinderzwerfboekstation. Daarom zamelen we kinderboeken in voor dit KinderzwerfboekStation en ben ik bezig met een kastje. Deze gaan wij natuurlijk heel gezellig opknappen, zodat iedereen hem graag bezoeken wil.

Waarom is lezen belangrijk?
Nog steeds verlaat 15% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school. Kinderen die lezen hebben een betere taalontwikkeling en een grotere kans op een goede toekomst.

Kinderzwerfboeken
Dit zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of …… Je herkent ze aan de zwerfsticker op de kaft.

KinderzwerfboekStations
Dit zijn kasten vol zwerfboeken! Je kan hier een boek brengen dat een ander kind mag lezen. Én je kan een zwerfboek uitzoeken om zelf te lezen. Je vindt de adressen op www.kinderzwerfboek.nl. Er zijn al meer dan 2.400 KinderzwerfboekStations in Nederland!

Leesplezier voor iedereen!
Kinderzwerfboek vindt dat álle kinderen moeten kunnen lezen. Dat vinden wij ook! Daarom roepen wij je op om een (gelezen) kinderboek mee te nemen van huis. Lever deze in bij Fenna of Siem of bij ons thuis, dan plakken wij stikkers en vragen codes aan, om vervolgens de boeken uit zwerven te sturen. Tips voor goede boeken:

  • het boek is bestemd is voor kinderen t/m 14 jaar
  • het boek ziet er aantrekkelijk uit
  • het boek is tijdloos (Pluk van de Petteflet) of redelijk recent (van na 2001).

Waar gaan de boeken zwerven?
Na de inzamelactie laten wij de boeken zwerven bij ons eigen Stationnetje aan de Hoogsestraat 6 in Valburg. Wij hopen veel kinderen blij te maken. En het is zo simpel! Kies een leuk boek uit de kast, neem het mee en ga lekker lezen! Voer de zwerfcode uit het boek in op de website www.kinderzwerfboek.nl Daar zie je waar het boek al geweest is. Daarna laat je het boek weer zwerven op een plek waar veel kinderen komen. Of je brengt hem terug naar het station of een ander station bijvoorbeeld aan de Reethsestraat, de Tielsestraat, bij groenteboer Meeuwsen of in Elst. Een boek terugzetten mag, maar moet niet. Wij hopen dat we voldoende boeken krijgen, zodat alle kinderen van Valburg met plezier gaan lezen.

Wij hebben kennisgemaakt met dit initiatief op vakantie, waar een jongeman naast zijn tent allemaal boeken in een krat had staan. De kinderen maakten er een sport van om iedere avond een boekje te lezen, zodat ze de volgende dag een nieuw exemplaar halen konden.

De eerste boeken zijn gedoneerd en gestikkerd. Ook heb ik het initiatief aangemeld bij overbetuwedoet.nl .Helpt u ons en de kids verder?

Wij wensen iedereen veel “zwerf"- en leesplezier!

Brigitte Jansen

Initiatief uitgevoerd
5 december 2020

Organisator
Brigitte Jansen

Locatie
Gezellig vitrinekastje bij ons huis.

Opgehaald bedrag
€ 266,00

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail