Tips voor inzamelen waardecheques

Wanneer kan je de waardecheques verwachten?

Tussen 7 en 14 april vallen de nieuwsbrieven met waardecheques op de mat. In Elst-Noord, Valburg, Zetten en Hemmen is dit vanaf 12 april (ivm het oud papier dat net ervoor opgehaald). De postbode mag er een aantal dagen over doen, dus ze komen niet allemaal op dezelfde dag.

Tot wanneer is de waardecheque geldig?

De code op de waardecheque moet uiterlijk 16 mei geactiveerd zijn, daarna vervalt de waarde. De meesten zullen hun waardecheque direct doneren aan een initiatief, anderen activeren de waardecheque eerst als saldo op hun eigen account. Hebben ze dat laatste gedaan, dan kunnen zij ook nog ná de sluitingsdatum doneren.

Verzamel zoveel mogelijk online of op afstand

  • Doe een oproep via buurtplatforms en social media om jouw initiatief onder de aandacht te brengen. Buurtbewoners kunnen dan direct zelf online doneren. Gebruik daarin een directe link naar jouw initiatief (ga naar jouw initiatief en kopieer de URL in de adresbalk bovenin. Deze begint met https://www.overbetuwedoet.nl/activityDetails.php?id= en eindigt met een getal.)
  • Willen mensen niet zelf doneren? Wijs hen erop dat ze de activatiecode op de cheque kunnen doorbellen, mailen of appen (bijv als foto).
  • Zet een verzamelbox neer in het dorp of gebruik je eigen brievenbus als inzamelbox. Gebruik onderstaande posters voor bij je inzamelbus. Print ze, zet jouw initiatief er nog op en hang ‘m voor het raam of aan de verzamelbox.  

Poster A4_inzamelpunt_2022

Poster WORD Help je mee inzamelpunt 2022_blanco

Poster WORD Help je mee_blanco 

  • Vraag mensen in je netwerk of zij ook hun buren, vrienden en familie willen vragen aan jouw initiatief te doneren.
  • Meer campagnetips vind je onder het tabblad Informatie. 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Schroom niet te bellen of te mailen.

  • Helpdesk OverbetuweDoet.nl voor alles over de website en (straks) de verantwoording: 0481 700216 of helpdesk@overbetuwedoet.nl
  • Ook mag je mensen die op 15 april nog géén waardecheque hebben ontvangen naar de helpdesk verwijzen (heel soms gaat er iets mis bij de post; vaker heeft een huisgenoot de nieuwsbrief al weggegooid).
  • Wil je algemene Overbetuwe Doet posters (A4 of A3) of flyers toegestuurd krijgen? Mail dan naar regisseur@overbetuwedoet.nl of bel naar Daniëlle Kurris: 06 58081514.
  • Voor alle andere vragen of opmerkingen mag je mailen naar regisseur@overbetuwedoet.nl of bellen/appen met één van de dorpscontactpersonen. We horen graag terug wat er speelt. Dan kunnen daar rekening mee houden in de toekomst of indien nodig snel actie ondernemen.

We wensen jullie veel goede reacties toe, mensen die blij zijn met je initiatief en willen helpen het te realiseren. Neem ook de zorgen van mensen serieus, zeker als je initiatief in hun directe omgeving plaats vindt. Beter nu in gesprek met de mogelijkheid om iets aan te passen dan later klachten en gedoe als je initiatief gerealiseerd is.

Veel plezier en succes komende tijd!

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail