Statistieken

33 initiatieven gestart 17 initiatieven sparend 15 initiatieven geslaagd 0 initiatieven niet geslaagd 1 initiatieven afgekeurd
€ 52 317,75 totaal gedoneerd 2076 donaties 4 vrijwilligers 11 middelen gedoneerd 2673 cheques geactiveerd

Wat is Overbetuwe Doet?

Overbetuwe Doet is het platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Overbetuwe. Inwoners beslissen zelf welke activiteiten en projecten geld krijgen van de gemeente. Elk huishouden krijgt een paar keer per jaar een cheque en kan deze doneren aan - één of meer initiatieven -. Iedereen kan zijn/haar idee aanmelden en geld, materiaal en hulp verzamelen.

Overbetuwe Doet zit in de proeffase. Momenteel doen mee: Heteren, Valburg en enkele buurten uit Elst: De Kist, Koninginnebuurt, Muziekbuurt en De Helster. In de zomer 2019 besluit het college van B&W over het vervolg.  

 

Hoe werkt Overbetuwe Doet?

1) Heb je een goed idee om Overbetuwe leuker, beter en mooier te maken? Log in of maak een account aan en meld dan hier je initiatief aan.

Tip: Lees bij de veelgestelde vragen Hoe meld ik mijn initiatief aan? wat je precies nodig hebt om een initiatief aan te melden. 

2) Heb je een cheque ontvangen? Ga dan naar het initiatief waaraan u wilt doneren en vul de activatiecode in.

Tip: maak een eigen account aan. Dan kun je de waarde van je cheque verdelen over meerdere initiatieven, materiaal en hulp aanbieden en interessante initiatieven volgen. Mocht een initiatief niet doorgaan, dan wordt jouw saldo teruggeboekt op jouw account zodat je dat aan een ander initiatief kunt doneren. Lees meer bij veelgestelde vragen.

 

Instructievideo's

Een account aanmaken

 

Een cheque doneren

 

Een initiatief aanmelden

 

 

 

 

 

 

 

 

Meld een initiatief aan

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van
nieuwe initiatieven in:

Deel deze pagina

Vertel je buren over OVERBETUWE DOET