Campagne voeren voor uw initiatief

Start je zelf een initiatief? Dan is het verstandig om goed na te denken over hoe je het benodigde bedrag (en eventueel vrijwilligers/middelen) bij elkaar kunt krijgen. Voor een deel helpen wij jou al op weg door bewoners uit het dorp/de wijk die zich hebben aangemeld via e-mail te attenderen op de initiatieven. Ook helpen de regisseurs van Overbetuwe Doet je graag om contacten te leggen met mogelijke samenwerkingspartners. De grootste taak om geld, vrijwilligers en middelen te werven ligt bij jou. 

Maak een planning >>
Creëer een netwerk >>
Is er een organisatie die jou kan helpen? >>
Zet middelen/media in >>
Blijf zoeken naar manieren om jouw initiatief te verspreiden >>

Blijf op een creatieve manier zoeken naar nieuwe ideeën om jouw initiatief onder de aandacht te brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Bekijk wie jou kan helpen bij het verspreiden van bijvoorbeeld jouw persbericht, flyers en posters. Denk aan de scholen, de supermarkt, de sportschool, verenigingen, promotiemateriaal op prikborden, in tijdschriftenbakken, flyers bij de bibliotheek, etc.
  • Hang een zak of bus op een plek waar veel mensen komen. Maak een poster die vertelt waarvoor je cheques verzamelt en wie je bent. Maak een kopie van de cheque en bevestig deze aan de poster, zodat iedereen het herkent.
  • Benader direct met een aantal dorpsgenoten jullie netwerk, zodra de cheque op de mat valt. Je hebt dan de beste kans dat de cheques niet in de prullenbak zijn verdwenen.
  • Ga niet langs de deuren om te voorkomen dat je zo het coronavirus verspreid. Je kan wel flyers in de bus doen of je buren op afstand aanspreken op straat. Vertel waarvoor je cheques verzamelt, wie je bent en geef instructies hoe zij hun cheques kunnen doneren.
  • Als mensen hun waardecheque bij jou in de brievenbus mogen doen, hang dan bijvoorbeeld een poster voor het raam of bij de brievenbus zodat ze weten dat ze bij het goede huis zijn.
  • Neem in online berichten, mail, sociale media een link op van de pagina van jouw initiatief, zodat mensen direct op jouw initiatief terecht komen om te doneren.

Onderstaand filmpje is opgenomen vóór de komst van het coronavirus. Laatste tip om met meerdere mensen langs de deuren gaan, is nu niet handig. Houd 1,5 meter afstand, ook bij het inzamelen van waardecheques!

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail