< Terug

Samen fleuren we de Via Alosta op!

Zondag 26 september zijn we begonnen met het planten van 6100 krokusbollen op de Via Alosta. Zo makkelijk als het in youtube filmpjes ging (schop erin, gras omvouwen, bloembollen strooien en het gras weer dichtklappen), zo moeilijk ging het bij ons. Waar we dachten de klus in drie uur te klaren, waren we slechts 1700 bloembollen verder. Gezellig was het wel en met 24 graden boften we met het weer. Een hapje en drankje in de pauzes zorgde voor verkoeling en nieuwe energie. We waren met een harde kern van 10 vrijwilligers (we hadden op veel meer gehoopt), maar hier en daar kwamen voorbijgangers een paar bollen meehelpen.

De rest van de week hebben we elke avond de klus verder afgemaakt. We ontdekten dat het met een boormachine vele malen sneller kon en de resterende bollen zaten er een weekend later allemaal in.

Uiteindelijk hebben we circa 120m2 aan bloembollen geplant. Iedereen die geholpen heeft: BEDANKT!!! We zijn benieuwd naar het resultaat in het vroege voorjaar...

 

Voor het volgende grasveld langs het water staat er al een OverbetuweDoet actie uit. To be continued!!

Voor meer info of het doneren van je cheque: https://www.overbetuwedoet.nl/activityDetails.php?id=386

Vrijwiliigers zijn meer dan welkom!

Initiatief uitgevoerd
26 september 2021

Organisator
Janneke De Wolf

Locatie
De Via Alosta is een gezellige, prachtige straat in het hartje van de wijk Westeraam. Deze wijk is fietsvriendelijk waardoor er veel fietsers maar ook wandelaars gebruik maken van deze straat. Met de kerst is de straat al grotendeels voorzien van kerstverlichting. Laten we er in het voor- en najaar ook extra gezelligheid aan geven!

Opgehaald bedrag
€ 600,00
Meld een initiatief aan

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail