Waardecheques komen eraan!

29 september 2023

In oktober worden de Overbetuwe Doet waardecheques van €7,- weer bezorgd in heel Overbetuwe. Dit is geld van de gemeente dat inwoners mogen besteden aan een initiatief naar keuze. Ga naar OverbetuweDoet.nl, hét platform voor bewonersinitiatieven.

Nieuwe waardecheques
Tussen 5 en 13 oktober vallen de nieuwsbrieven met waardecheques op de deurmat.

I.v.m. het oud papier worden ze in Elst zuid, Heteren, Valburg, Homoet, Randwijk, Slijk-Ewijk, Zetten, Hemmen, Oosterhout bezorgd tussen 5 en 7 oktober en in Elst (behalve Elst zuid), Driel, Herveld en Andelst tussen 11 en 13 oktober. Houd dus de post goed in de gaten en doneer jouw waardecheque straks aan het initiatief dat je het meeste aanspreekt. Je kunt de waardecheque gebruiken tot 14 november.

 

Wat kan er allemaal met Overbetuwe Doet?
Breng gezelligheid in de buurt met een leuke buurtactiviteit, fleur de straat op met bloeiende planten, organiseer een straatspeeldag of culturele ontmoetingen. Draagt jouw initiatief bij aan een leefbare sociale buurt en is het in principe voor iedereen toegankelijk? Dan kan Overbetuwe Doet je helpen om voldoende geld, handjes of materialen te verzamelen.

Tip: kijk op de site wat anderen hebben gedaan. Zoek bijvoorbeeld op het thema ontmoeting, kunst en cultuur of buitenruimte/groen. Je kunt direct een vraag stellen aan de initiatiefnemer. Ook vind je er de spelregels en meer informatie over hoe het werkt.

 

Verdubbelaarsactie
Goed nieuws, deze najaarsronde krijg je de helft (tot een maximum van € 500,-) van het benodigde bedrag voor jouw duurzame idee nog steeds cadeau! De Verdubbelaarsactie voor duurzaamheidsinitiatieven loopt daarna af en stopt halverwege november dit jaar. De actie is begonnen om duurzaamheidsinitiatieven te stimuleren. Dat is goed gelukt!

Nog meer goed nieuws. In de afgelopen periode is er een subsidieregeling voor duurzame activiteiten ontwikkeld. Via de subsidieregeling is het mogelijk om maximaal € 3000,- te ontvangen voor duurzame activiteiten. Deze is terug te vinden is op www.overbetuwe.nl/duurzaamheid. Omdat de Verdubbelaarsactie afloopt is het éénmalig mogelijk om van beide regelingen gelijktijdig gebruik te maken om duurzaamheid wéér extra te stimuleren. Dus heb je een goed idee om jouw buurt te verduurzamen? Meld het initiatief dan snel aan hier op de website.

Wil je een initiatief starten en heb je hulp nodig?
Er zijn mensen in jouw eigen dorp die mee willen denken. Je vindt de contactgegevens onder de menuknop Partners. Of neem contact op met de regisseur van Overbetuwe Doet: regisseur@overbetuwedoet.nl, 06 2973 1918  (Marco van Veen) of 06 5808 1514 (Danielle Kurris). 

 


 

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet