Nieuwe ronde, meld je idee aan!

22 februari 2024

In april is er weer een nieuwe ronde waardecheques Overbetuwe Doet!

Tussen 11 en 18 april worden de waardecheques t.w.v. €6,50 weer bezorgd. Dit is geld van de gemeente dat inwoners mogen besteden aan een initiatief naar keuze. Heb je een goed idee om jouw buurt of dorp leuker, mooier of beter te maken? Dan is dit het moment om je initiatief aan te melden hier op OverbetuweDoet.nl. Na goedkeuring kun je waardecheques en andere donaties verzamelen voor de uitvoering van het idee.

 

Wat kan er allemaal met Overbetuwe Doet?
Breng gezelligheid in de buurt met een leuke buurtactiviteit, fleur de straat op met planten in de boomspiegels of organiseer een straatspeeldag of culturele ontmoetingen. Draagt jouw initiatief bij aan een leefbare buurt of krachtig dorpsgevoel en is het in principe voor iedereen toegankelijk? Dan kan Overbetuwe Doet je helpen om voldoende geld, handjes en/of materialen te verzamelen. Kijk op OverbetuweDoet.nl wat anderen hebben gedaan. Je kunt zoeken op thema’s, zoals ontmoeting, kunst en cultuur of buitenruimte/groen. Of stel direct een vraag aan de initiatiefnemer. Ook vind je op de website de spelregels en meer informatie over hoe het werkt.

 

Verdubbelaarsactie 'doe-het-gerust-zelf!' gestart
We ondersteunen graag de energie die er bij inwoners is rondom het doe-het-zelven en die aansluiten bij het Nationaal IsolatieProgramma (NIP).

Denk hierbij aan:

  • het opstarten van een gezamenlijk buurt-klusbedrijf;
  • een buurt-doe-het-zelfmarkt of samen met buren doe-het-zelf-activiteiten organiseren;
  • het aanschaffen van bijvoorbeeld klusapparatuur/materialen.

Of misschien heb jij nog andere goede ideeën? Meld jouw idee nu hier aan!

Als je initiatief een aanvulling is op of een bijdrage levert aan het NIP ontvangt u van de gemeente maximaal €500,- voor het uitvoeren van jouw initiatief.

Wil je een initiatief starten en heb je hulp nodig?
Er zijn mensen in jouw eigen dorp die mee willen denken. Vind contactgegevens op OverbetuweDoet.nl onder de menuknop Partners. Of neem contact op met de dorpscontactpersoon van de gemeente via regisseur@overbetuwedoet.nl, Richard Huisman voor Oosterhout, Slijk-Ewijk, Herveld en Andelst (06 1528 7373), Sandra Mennen voor Driel, Heteren, Randwijk, Zetten en Hemmen (06 5808 1505), of Marco van Veen (06 2973 1918) voor Elst en Valburg.

Tip: volg Overbetuwe Doet ook op Facebook voor leuke weetjes en het laatste nieuws www.facebook.com/OverbetuweDoet

 

 

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet