Voorbeelden

Samen aan de slag op 1,5 meter… wat kan er allemaal wel? Waar moet je rekening mee houden? En waar kan je terecht voor meer informatie?

TIP: check voordat je gaat uitvoeren wat de dan geldende maatregelen zijn op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus.

 

Samen online >>

Grote dorpsevenementen organiseren zit er voorlopig niet in. Online kan dat wel! In Herveld-Andelst organiseerde De Twaalfde Man een online quiz met 170 teams en ‘t Begin van ’t Endt een online kookworkshop met een chefkok.

> Doe een Online pubquiz met je buurtgenoten! deonlinepubquiz.nl

> Maak zelf een quiz en speel deze samen met mensen op kahoot.com

> Videochat en speel samen met mensen spelletjes (website is in het Engels) houseparty.comDe Nederlandse variant van houseparty is happening.im

> Samen op afstand netflix kijken! Netflix Party (extensie van de Google Chrome browser – te vinden in de chrome web store)

> Wil je een theater-, muziek-, dansvoorstelling of pronkzitting livestreamen voor een publiek thuis? Informeer dan eens bij Theater de Kik naar de mogelijkheden.

TIP: houd er rekening mee dat niet iedereen digitaal vaardig is. Maak vooraf een duidelijke instructie, roep naasten op om uitleg te geven en/of ga bij mensen langs en geef uitleg aan de deur of door het raam (telefonisch). Vraag eventueel het sociaal team om mee te denken.

Op www.facebook.com/1samen staan links naar mooie films, voorstellingen, concerten, een gedicht of mooie spreuk. Je kan hier ook jouw activiteit vermelden! Schrijf direct een bericht op www.facebook.com/1samen of tag #1Samen-Forte Welzijn in je andere berichten.

We denken graag met je mee.

 

Samen op 1,5 meter >>

Natuur >>

Sport en Bewegen >>

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail