Voorbeelden

Samen aan de slag op 1,5 meter… wat kan er allemaal wel? Waar moet je rekening mee houden? En waar kan je terecht voor meer informatie?

TIP: check voordat je gaat uitvoeren wat de dan geldende maatregelen zijn op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus.

 

Kunst en cultuur >>

Natuur >>

Vergroen samen met buurtgenoten je straat of buurt

Zorg voor een fleurige buurt waar volop leven te ontdekken is. Zaai bloemrijke kruiden, ga aan de slag voor vlindersmaak insectenhotels of nestkastjes. Meer/andere informatie nodig? Mail naar info@landerijdepark.nl.

Geveltuintjes aanleggen tegen een blinde muur van je huis, garage of schuur? Of boomspiegels in de hele straat of buurt opfleuren met bloeiende planten? Dat kan als je rekening houdt met een aantal voorwaarden zoals dat er voldoende loopruimte overblijft of dat de boomwortels niet beschadigen. Lees in de Voorwaarden Geveltuin en boomspiegel alles wat je moet weten voordat je begint. Heb je hier nog vragen over, bel dan met Martijn Stip via 14 0481.

 

Verminder samen met je buren overlast van te veel of te weinig regen

Haal tegels uit de tuin, plaats regentonnen of ga voor groene daken. Kijk op www.hohohoosbui.nl/samen-aan-de-slag, ook voor extra subsidiemogelijkheden.

 

Sport en Bewegen >>

 

Creatief >>

 

Maak met je buurt of dorp een eigen vakantieboek!                          

Of je nou op vakantie gaat of niet. Een vakantieboek is leuk voor jong en oud. Dit Helmonds Vakantieboek staat boordevol puzzels, verhalen, quizzen, wetenswaardigheden, woordspelletjes, knutselpagina’s en kleurplaten. En allemaal aan Helmond gerelateerd. Veel creatievelingen droegen eraan bij. Hier is maanden aan gewerkt, dus leg de lat niet te hoog. Maar leuk toch, zo'n vakantieboek van je eigen dorp?

Doe inspiratie op en https://www.facebook.com/HelmondsVakantieboek/ en http://hethelmondsvakantieboek.nl/

We denken graag met je mee.

 

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van
nieuwe initiatieven in:

Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail