Initiatief afgekeurd? We leggen uit waarom

6 mei 2021

Soms moeten we helaas een initiatief afkeuren. Dat is niet iets wat we graag doen. Voor initiatiefnemers kan dit erg teleurstellend zijn en dat vinden wij ook balen. Want we zijn erg blij met alle ideeën die binnenkomen vanuit de hele gemeente. We hebben een paar basisregels waaraan alle ideeën moeten voldoen. Soms heeft een initiatief net even een andere richting nodig om toch goedgekeurd te kunnen worden, daar helpen we jou graag bij. Maar soms hoort een idee niet thuis bij Overbetuwe Doet. We leggen in het kort uit op welke (basis)spelregel deze initiatieven meestal worden afgekeurd. En om je een wat beter beeld te geven, noemen we ook wat voorbeelden van ideeën die niet mee kunnen sparen met Overbetuwe Doet.

Toegankelijk voor inwoners uit Overbetuwe
Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een initiatief dat wil meesparen via Overbetuwe Doet is dat het initiatief toegankelijk moet zijn voor inwoners uit Overbetuwe. Dus in principe kan en mag iedereen die wil er gebruik van maken of aan meedoen. Om een voorbeeld te geven: een gezellige ontmoetingsactiviteit in de straat mag, mits andere Overbetuwenaren aan mogen haken als zij dat willen. Is het initiatief alleen voor de leden van  jouw hockey- of basketbalvereniging, dan moeten we je helaas teleurstellen. Of als je de binnentuin van jouw seniorenflat wilt opfleuren met planten, ook dan moet je dit mooie idee via een andere weg zien te bekostigen. 

We denken met je mee
We zijn en blijven enthousiast over alle ideeën die bij ons binnenkomen. En zoals eerder gezegd: in veel gevallen kunnen we met kleine aanpassingen binnen het initiatief deze toch toegankelijk maken voor alle inwoners van Overbetuwe.

Dus laat je vooral niet weerhouden, werk jouw idee uit en deel deze met de regisseur van Overbetuwe Doet. Wel is het verstandig om de spelregels door te lezen voordat je jouw idee helemaal uitwerkt.

Succes!

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet

Facebook Twitter E-mail