Doe-het-gerust zelf!

We ondersteunen graag de energie die er bij inwoners is rondom het doe-het-zelven. Misschien zijn er wel inwoners die gezamenlijk een buurt-klusbedrijf, een buurt-doe-het-zelfmarkt of samen met buren doe-het-zelf-activiteiten willen organiseren.  Bijvoorbeeld waar klusapparatuur voor nodig is.
Of misschien heb je nog andere goede ideeën? Om deze initiatieven verder te helpen wordt de verdubbelaar van 'de waardecheques' ingezet op Overbetuwe Doet. De cheque heb je onlangs in de brievenbus gehad. Meld je goede idee dus nu op OverbetuweDoet.nl! 

Verdubbelaarsactie

Goed nieuws, deze najaarsronde krijg je de helft (tot een maximum van € 500,-) van het benodigde bedrag voor jouw duurzame idee nog steeds cadeau! De Verdubbelaarsactie voor duurzaamheidsinitiatieven loopt daarna af en stopt halverwege november dit jaar. De actie is begonnen om duurzaamheidsinitiatieven te stimuleren. Dat is goed gelukt!

Nog meer goed nieuws. In de afgelopen periode is er een subsidieregeling voor duurzame activiteiten ontwikkeld. Via de subsidieregeling is het mogelijk om maximaal € 3000,- te ontvangen voor duurzame activiteiten. Deze is terug te vinden is op www.overbetuwe.nl/duurzaamheid. Omdat de Verdubbelaarsactie afloopt is het éénmalig mogelijk om van beide regelingen gelijktijdig gebruik te maken om duurzaamheid wéér extra te stimuleren. Dus heb je een goed idee om jouw buurt te verduurzamen? Meld het initiatief dan snel aan hier op de website.

Inspiratie nodig? Kijk dan even hieronder. Daar vind je voorbeelden van duurzame initiatieven die al eerder met Overbetuwe Doet hebben mee gespaard of aan het sparen zijn. 

Waar moet het initiatief aan voldoen?

  • Het initiatief voldoet aan de spelregels van Overbetuwe Doet. 
  • Het initiatief voldoet aan minimaal één kenmerk van een duurzaam initiatief. Zie hieronder. 
  • Het maximumbedrag dat uitgekeerd wordt per initiatief is € 500,-.

Als het initiatief voldoet aan de voorwaarden van de verdubbelingsactie krijgt het initiatief de helft van het benodigde bedrag. Deze helft wordt uitbetaald als de initiatiefnemer de andere helft van het doelbedrag bij elkaar heeft gespaard.  

Kenmerken van een duurzaam initiatief

Inwoners en organisaties willen veranderen, hebben duurzame ideeën en plannen, maar worstelen soms met de voorbereiding en de financiën. Met deze actie worden duurzaamheidsinitiatieven op korte termijn ondersteunt waardoor het proces van verduurzaming wordt versneld. Hieronder voorbeelden van de kenmerken van een duurzame initiatieven.

  • Vergroten biodiversiteit: Met biodiversiteit bedoelen we de hoeveelheid verschillende soorten dieren en planten binnen een bepaald gebied. Bijvoorbeeld een bloementuin planten: https://www.overbetuwedoet.nl/initiatief/305
  • Verminderen wateroverlast: Voorkomen van wateroverlast na heftige regenbuien door de opvang van regenwater. Denk aan een regenton plaatsen of tegels uit de tuin halen.
  • Besparing van energie of opwekken duurzame energie: Denk aan gezamenlijke inkoopacties voor energiebesparende middelen of zonnepanelen. 

Voorbeelden van initiatieven die niet in aanmerking komen voor de actie:

 

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet