< Terug

Stormbaan en dans duel bij Special Sports Event

Geachte heer, mevrouw,

Met hulp van Overbetuwe Doet wilden wij tijdens ons event iets extra's doe voor onze deelnemers en hun begeleiders (vader, moeder, broetjes/zusjes ect.) doormiddel van een Stormbaan en Dance Pads. Hiervoor hadden we een offerte opgevraagd bij TimTom Evenementen. Echter eind juli toen alles al in werking was gezet kregen we bericht dat TimTom Evenementen eenzijdig de offerte zou opzeggen in verband met personeelstekort. We hebben toen snel geschakeld en zijn op zoek gegaan naar alternatieven. Dat werden Axitraxi (Stormbaan) en Flash-Line (Muziek/Licht). Om het geheel helemaal aan te kleden hebben we bij Axitraxi een poffertjeskraam besteld. Dit om het feest compleet te maken. Dit even ter inleiding inzake de financiele verantwoording.

Onder stralende omstandigheden vond zondag 25 september het 4e Special Sports Event plaats op Vitaal sportpark De Pas in Elst. De sportgoden waren ons goed gezind. De dag ervoor (opbouw) en de dag erna (opruimen) goot het.
Registratie was niet verplicht, maar naar schatting waren er 150 deelnemers uit de doelgroep (jong en oud met een beperking, ongeacht de aard ervan) en evenzoveel overige bezoekers (familieleden en
begeleiders). Zij konden kennismaken met een groot aantal sporten en beweegvormen:
De officiële opening werd met een ‘high five’ verzorgd door de kinderburgemeester van Lingewaard, paralympisch atleet kogelstoten en discuswerpen Lara Baars en de beide wethouders sport van de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard.
De opening werd gevolgd door een optreden van Klare Taal, een theatergroep van mensen met een beperking. De titel van de voorstelling was: “Klaar voor de start? Af!”. Alle elementen van sport kwamen voorbij: de training, de wedstrijd, de overwinning, het verlies, de aanmoediging, de blessure, de huldiging, etc. etc.
Daarna dirigeerde de spreekstalmeester alle deelnemers naar het hoofdveld voor een gezamenlijke warming up. Op vrolijke muziek werden de spieren los- en warm gemaakt en groeide er een saamhorige sfeer. Vervolgens waaierde iedereen uit over het evenementsterrein naar de sport of beweegvorm van zijn/haar keuze.
De eerder 3 edities hadden ons geleerd dat deelname uit de doelgroep staat of valt met de bereidheid van begeleiding en familieleden om mee te komen. Om het ook voor hen een leuk uitje te laten zijn hadden we veel aandacht besteed aan het randprogramma. Het theateroptreden kwam al ter sprake. Verder waren er onze vaste huisband Juke Box, de coverband van Driestroom, met allemaal muzikanten met een beperking. Clown Sjuul banjerde over het terrein en nam op kolderieke manier deel aan de activiteiten. Een streekwinkel verzorgde in een kraam een arsenaal aan gezonde voeding. Een poffertjeskraam en een rolstoeldraaimolen zorgden voor de geuren en klanken die bij een kermis horen. Voor het vervoer over het terrein hadden we een golfkar en een duofiets voor die bezoekers voor wie het terrein te uitgestrekt was. Een masseur en de mogelijkheid voor kinderen om zich te laten schminken maakten het event compleet.
Een van de hoogtepunten was een wedstrijd G-voetbal tussen een team van Voetbal + van Spero en een team van Klare Taal, met alles er in tot en met penalty’s toe.
Enkele andere sporten:
Om 14.00 uur was de prijsuitreiking gepland. Om 13.55 was er een korte wolkbreuk en vluchtte iedereen onder tenten en afdakjes, maar 5 minuten later was het droog en konden de deelnemers op het erepodium hun gouden medaille in ontvangst nemen onder de tonen van We are the champions.
In een korte nazit met alle vrijwilligers buitelden de enthousiaste verhalen over elkaar heen. Wat we toen al proefden werd later bevestigd, we kunnen terugzien op een geslaagd evenement.
Binnenkort willen we door middel van een peiling onder een steekproef uit de deelnemers proberen vast te stellen of het event heeft geleid tot structurele deelname aan sport en bewegen.
Een concreet vervolgsucces kunnen we al noemen. De plaatselijke hockeyclub HCOB gaat starten met een afdeling G-Hockey.
Tenslotte mochten we vaststellen dat er veel aandacht in de media is geweest voor spoten en bewegen voor deze doelgroep
Het event is mede mogelijk is gemaakt door vele lokale financiers en sponsors uit de regio Elst en Lingewaard en door de financiële bijdragen van meerdere foundations, waaronder de jubilerende Cruijff Foundation. Mogen wij u nogmaals zeer hartelijk bedanken voor uw ondersteunende bijdrage.
Jan Arts
Voorzitter Stichting Special Sports
Namens onze zeer gewaardeerde erebestuurder: Frans Petersen
High Five voor onze financiers en sponsors: Gemeente Overbetuwe, Gemeente Lingewaard, Dirk Kuijt Foundation, Johan Cruijff Foundation, Foppe de Haan Fonds, Stichting Sipman Budding, Stichting Old Grand-Dad Club, Maria Gubbels Stichting, Overbetuwe Doet, AH Elst, Jumbo Elst, Rabo Bank Club Support, Driestroom, RoWi Print en Sign, Communicatiebron Nijmegen, Drukkerij Herberts, Banketbakkerij Paul Jansen, Supportersvereniging Spero, Pol Heteren BV, Radboud Sportcentrum, ICT Maatwerk, Bloemenhandel Elsenaar, Ruth van Beuningen kantine Spero. EDITIE 2022 SPORTIEF SUCCES !!!

 

Voor meer info : www.specialsportsevent.nl 

 

Indien er nog vragen c.q. opmerkingen zijn verneem ik die gaarne van u.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marco van Beuningen.

Penningmeester Special Sports Event Overbetuwe.

 

Initiatief uitgevoerd
1 oktober 2022

Organisator
Marco van Beuningen

Locatie
Vitaal Sportpark De Pas.

Opgehaald bedrag
€ 1 224,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet