Een Fruitig Idee ! tbv De Voedselbank

In het Gemeente Nieuws van 8 december 2021 plaatste de Voedselbank een artikel waarin zij aangaven zeer blij te zijn met het aanbod van het fruit dat door onze vrijvrilligers in het plukseizoen was aangeleverd. https://over-nederbetuwe.gemeentenieuwsonline.nl/nieuws/algemeen/141282/voedselbank-zeer-blij-met-donatie-fruit-uit-overbetuwe 

Hierdoor konden ze weken lang fruit toevoegen aan de pakketten, hetgeen ook door hun klanten zeer werd gewaardeerd.

Ook spraken ze hierin de hoop uit dat ons initiatief komend jaar weer een vervolg krijgt.

Dit jaar (2022) hebben we er inderdaad een vervolg aan kunnen geven:

Op 2 september zijn we gestart met onze eerste plukactie. Gedurende het plukseizoen hebben we ongeveer 30 keer plukacties gedaan, de laatste keer was op 10 november.

Dankzij de enthousiaste medewerking van 31 vrijwilligers hebben we een geweldige opbrengst kunnen realiseren van maar liefst 25740 kilo appels en peren. Dit is ruim 3x zo veel als vorig jaar! Helaas was er op de plaatsen waar we vorig jaar pruimen hebben geplukt te weinig pruimen in de bomen om daar te kunnen plukken voor de voedselbank. De opbrengst van de appels en peren heeft dit echter ruimschoots goed gemaakt.

Door de grote oogst van de appels en peren hebben we behalve de voedselbank Nijmegen, die o.a. de mensen uit Overbetuwe voorziet van voedselpakketen, ook voedselbank Arnhem fruit kunnen leveren. Heel veel gezinnen hebben hierdoor afgelopen maanden vers fruit in hun pakketten gevonden.

Ook is er twee keer een aantal dozen met appels gebracht naar de Oekraïneschool in Arnhem.

Deze grote opbrengst hebben we kunnen realiseren dankzij enkele grote telers die ons hebben aangeboden in hun boomgaard te komen plukken voor de voedselbank, waarvoor onze dank aan hen. Ook dank aan de kleinere fruitboom bezitters die ons weer bij hen hebben laten plukken.

Ook hebben we veel gemak gehad van de hulpmiddelen die we dankzij het geld van Overbetuwedoet hebben kunnen aanschaffen.

We verwachten komend jaar, en ook de jaren daarna, hiermee te kunnen doorgaan en hopen dan ook dat alle vrijwilligers weer met even veel enthousiasme als dit jaar van de partij zullen zijn, want zonder hen kunnen we dit natuurlijk niet doen.

Op de foto ziet u een impressie van de plukacties van dit seizoen.

 

PS.

Van het geld van Overbetuwedoet doet hebben we ook een aanhangwagen kunnen kopen om materialen en kratten geplukt te vervoeren.                                         

Deze aanhangwagen is beschikbaar voor andere initiatieven van Overbetuwedoet die deze voor hun activiteit nodig hebben.

Neem in dat geval contact op met Arie Schuurman om af te spreken. Tel: 06-33625302 

 

Initiatief uitgevoerd
21 augustus 2023 t/m
20 november 2023

Organisator
Fruitig Idee ! tbv De Voedselbank

Locatie
fruitbomen op gemeente grond in Overbetuwe, professionele fruittelers, particuliere fruitboom bezitters verpreid over de dorpen in Overbetuwe.

Opgehaald bedrag
€ 951,17

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet