huifkaruitje gasten eetcafé Triade

Verslag huifkartocht eetcafé Triade naar museumboerderij den Tip in Herveld 29.6.2023

Een initiatief uit de kring van de gasten zelf

Het vorige uitje  in 2022, een High tea bij restaurant Lef in Elst, organiseerde de coördinator van het eetcafé, met inzet van de gedoneerde Overbetuwe Doet cheques.

Dit keer kwam het initiatief voor het huifkaruitje uit de kring van de gasten van het eetcafé zelf. De vier vrijwilligers van het kookteam konden nu, zonder verantwoordelijk te zijn voor de organisatie  ervan ontspannen mee op stap. Een klein organiserend comité vormde zich van 4   a 5 gasten en die namen de organisatie ervan op zich als hun verantwoordelijkheid.  Met op de achtergrond de gastheer als contactpersoon voor dit huifkar uitje met de organisatie Overbetuwe Doet.

Als kers op de taart van de viering van het 10 jarig bestaan van het eetcafé Triade

De voorbereidingen voor dit uitje gingen al in 2022 van start. Omdat deze actie een mooie afsluiting van het seizoen voor de zomer vakantie in 2023 zou moeten worden. Maar ook een kers op de taart voor de viering  van  het 10 jarig bestaan van het eetcafé als vrijwilligers initiatief.

Dat lukte ook financieel door hiervoor zowel in het najaar van 2022 als het voorjaar van 2023 de cheques van Overbetuwe Doet te verzamelen. Zo lukte het de gasten voldoende cheques in te zamelen om de kosten  a € 740,- van dit huifkaar uitje te kunnen betalen. Een uitje dat naast een rit heen en weer met de huifkar, bestond uit het bezoek aan de museum boerderij den Tip en een etentje bij restaurant Het Wapen van Elst, met resp. 30 bezoekers aan de museum boerderij en 24 deelnemers aan het etentje. Een bedrag van € 52,63 waarmee het streef budget werd overschreden, kon uit een reserve potje komen van het eetcafé . Bij het opstellen van het ingediende budget van € 740,- was niet gerekend met een bedrag van € 75. als vergoeding voor de inzet van 2 EHBO-ers aan de EHBO- vereniging Elst-Gelderland.

Het werd een mooie tocht met bezoek aan de museum boerderij den Tip en een voedzame maaltijd bij het Wapen van Elst

Het programma bestond uit een huifkar tocht getrokken door een tractor, met iemand van de vakantieboerderij de Hoeven aan het stuur. De  opstapplek was bij het Huis van de Wijk aan de Prins Hendrikstraat 7 in Elst, de bekende plek waar het eetcafé elke donderdag avond is. Voor de meeste gasten, afkomstig uit de wijken rond dit gebouw, ook  gemakkelijk te bereiken.

Heen ging de tocht langs toeristische landwegen  naar museum boerderij den Tip in Herveld. Daar werden de gasten warm onthaald door het team van de museum boerderij met koffie/thee en door hen zelf gebakken appelflappen. Een toelichting over de geschiedenis van deze boerderij volgde. De huisarts van die tijd maakte zich sterk voor het behoud van de boerderij. Dat lukte door zijn toedoen op het allerlaatste moment. De bulldozers stonden al klaar om de boerderij te slopen. Op die plek was woning bouw gepland. Na zijn overlijden kreeg deze huisarts als eerbetoon voor zijn inzet, een plek in de boerderij voor het ten toonstellen van een deel van zijn apotheek en hulpmiddelen uit zijn praktijk. Voor gasten die moeite hadden met het beklimmen van de verschillende trappen en opstapjes was er een dia vertoning van wat er te zien was in deze boerderij. Voor wie dat geen bezwaar was werd o.l.v. een gids in twee groepen een interessante rondleiding verzorgd. Oudere gasten herkenden regelmatig gebruiken en spullen uit hun jeugd of het leven van hun grootouders.

Na afloop van dit  bezoek ging de terugtocht met de huifkar via de kortste route in de regen naar hotel het Wapen van Elst. Daar sloten we deze tocht af met een consumptie en een warme maaltijd die bestond uit een royale hoeveelheid patat, een flinke schnitzel en warme groente.

 

Met grote waardering voor de organisatoren van deze tocht.

Daarna vertrok ieder rond 18.30 uur weer naar zijn /haar eigen  huis. Inclusief de EHBO-ers die gelukkig niet in actie hoefden te komen. Wel goed dat ze er wel bij waren, voor het geval iemand iets zou overkomen. De gasten die het organiseerden konden met voldoening en met grote waardering van de deelnemers voor het programma dat zij de gasten boden op deze geslaagde dag terugzien .

Joop Brongers verslaggever.

 

Initiatief uitgevoerd
29 juli 2023

Organisator
Joop Brongers

Locatie
een oude boerderij met museum van voorwerpen en info over oude ambachten met eet en drink faciliteiten plus een rondleiding verzorgd door vrijwillgers.

Opgehaald bedrag
€ 740,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet