Winterharde Waterlelies in de Via Alosta

Vandaag was het zover... het planten van maar liefst 80 inheemse waterlelies: 'de Nymphaea Alba'. We hadden voor dit initiatief veertig waterplanten aangevraagd maar we vonden een tof bedrijf (Waterplantencentrum Biovijver in Otterlo) die onze actie enorm waardeerde en het aantal verdubbelde!

Om 12 uur hebben Mike en Ben, twee buurmannen van de Via Alosta, niet hun stoute schoenen aangetrokken maar twee charmante waadpakken. Waterdichte handschoenen maakte de outfit af. Buurman Willem kwam ook helpen. Met een schop en een bamboestok gingen Ben en Mike te water. De waterlelies werden op een klein surfbord geladen en zo meegevoerd langs de oever. Echt teamwork en om 14:00 uur zaten alle waterlelies in de bodem. Tijd voor de dames om in actie te komen. Een biertje was meer dan verdiend, koffie, thee en natuurlijk wat lekkere hapjes. Het maakte dit mooie project helemaal af. Een gezellige afsluiting waarbij meerdere buren aanhaakten. Wat zijn we toch een gezellig blok!!

Dit is onze derde georganiseerde actie al van Overbetuwe Doet! Dankjewel iedereen die betrokken is geweest en vandaag heeft geholpen! En dankjewel gemeente Overbetuwe. Het zijn toch altijd weer leuke en gezellige burenmomenten waarbij onze straat telkens weer een beetje mooier wordt voor iedereen! Op naar de volgende actie!

We hopen volgend jaar tussen mei en september de eerste bloemen te zien drijven in het water op de Via Alosta! 

Initiatief uitgevoerd
4 mei 2024

Organisator
Janneke De Wolf

Locatie
De Via Alosta is een gezellige, prachtige straat in het hartje van de wijk Westeraam. Deze wijk is fietsvriendelijk waardoor er veel fietsers maar ook wandelaars gebruik maken van deze straat. Met de kerst is de straat al grotendeels voorzien van kerstverlichting. In de lente bloeien er krokussen in het gras en hopelijk straks ook mooie waterlelies.

Opgehaald bedrag
€ 911,23

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet