Meer variatie in openbaar groen Brienenshof

Meer variatie in openbaar groen Brienenshof

Bewoners van de wijk Brienenshof in Elst hadden aangegeven meer bloeiende planten, meer biodiversiteit en kleur in het openbaar groen te willen. Stichting Brienenshof  Duurzaam heeft daarom samen met de gemeente Overbetuwe en Koopman Hoveniers een en ander doorgesproken en een beplantingsplan gemaakt voor de plantenbakken aan de Henriëtte Roland Holstlaan, bij de entree van de wijk. Al jaren waren deze bakken een doorn in het oog. De struikrozen waren grotendeels afgestorven waardoor er steeds meer paardenbloemen verschenen,

De uitvoeringskosten waren beduidend hoger dan de Overbetuwe Doet gelden, die we door donaties van de cheques hadden ontvangen. We waren genoodzaakt ook nog subsidie voor Duurzame Activiteiten aan te vragen. Met al dit geld en een bijdrage (in verband met achterstallig onderhoud) van de gemeente hebben we het project kunnen realiseren.

Op zaterdag 2 maart 2024 was het dan eindelijk zover; de zon scheen gelukkig volop, eindelijk geen regen. Om 10 uur kwamen zo'n 20 wijkbewoners en werden, onder toeziend oog van hovenier Tom Koopman, de planten uitgezet in de vakken, waarna het inplanten kon beginnen. In totaal zijn er zo'n 2100 planten in de grond gezet. Als afsluiting kon iedereen nog genieten van een kop erwtensoep.

We verwachten dat de komende zomer de wijkbewoners, maar ook passanten, van de bloeiende planten kunnen genieten. We bedanken iedereen die de cheque aan deze activiteit heeft gedoneerd; de wijkbewoners die hebben meegedacht en de handen uit de mouwen hebben gestoken; Tom Kooopman van Koopman Hoveniers en Koen van Hulst van de gemeente Overbetuwe. Zonder de inzet van al deze mensen was dit project niet gelukt!

 

Initiatief uitgevoerd
31 maart 2024

Organisator
Hans Suurmond

Locatie
Wijk Brienenshof

Opgehaald bedrag
€ 1488,38

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet