Meer nestkastjes in Brienenshof.

Bewoners van de wijk Brienenshof in Elst actief met nestkastjes in hun wijk.

 

De vogels in Brienenshof hebben vanaf nu volop keus waar zij in het voorjaar hun nestje bouwen en in de winter een plekje tegen de kou kunnen vinden. Vogels hebben een enorme positieve invloed op ons ecosysteem, zoals zaden verspreiden, ongediertebestrijding en bestuiving van planten en bloemen. 

De Stichting Brienenshof Duurzaam bedankt de inwoners van Elst maar vooral de bewoners van Brienenshof voor hun donatie met de Overbetuwe Doet cheque. Er is in totaal €1108,88 opgehaald om nestkastjes voor te kopen. Eerst is er gekeken welke vogels regelmatig in de wijk voorkomen en daarvoor zijn in totaal 67 nestkastjes gekocht (met korting) bij de plaatselijke Welkoop. Nestkastjes geschikt voor o.a. de pimpelmees, koolmees, winterkoning, boomklever, mus, roodborstje en merel.  De meeste nestkastjes zijn voorzien van een beschermplaatje om te voorkomen dat de spechten in de wijk de nestkastjes onderhanden gaan nemen.

Samen met wijkbewoners zijn tijdens een koude en natte zaterdag de nestkastjes opgehangen. Onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers kregen de wijkbewoners eerst nog wat tips over hoe de nestkastjes het best opgehangen konden worden. Met kruiwagens namen wijkbewoners de nestkastjes, speciale spijkers en ophangtips per huisje mee naar een bepaald gebied in de wijk waar ze zijn opgehangen. Het was soms lastig de nestkastjes te bevestigen met de speciale aluminium spijkers. De grote koppen sloeg je snel krom maar ook de spijker, het verschilde nogal qua boomsoort. Maar na ruim één uur hingen alle nestkastjes aan de bomen en nu maar afwachten of de vogels ze gaan gebruiken. Een geslaagde activiteit om samen met wijkbewoners onze leefomgeving te verbeteren. Allemaal bedankt voor jullie inzet!

Initiatief uitgevoerd
24 februari 2024

Organisator
Stichting Brienenshof Duurzaam

Locatie
Wijk Brienenshof.

Opgehaald bedrag
€ 1108,88

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

0481 700 216

helpdesk@overbetuwedoet.nl

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Overbetuwe Doet